Stephanie Drennan

Skriver om livet, vad som hander och hur det ar att vara ung fru.

Monday, July 11, 2005

Skoluniform

Att KD:s Göran Hägglund har uttalat sig för skoluniform har väll ingen lyckats missa. Och när man hör reaktionerna så är dom olika. En del tycker att skoluniformer är bra, och att detta skulle kunna föhindra mobbning i skolan, och sexualiseringen hos unga tjejer.
Samtidigt tror andra att detta inte alls skulle lösa några som hälst problem, man skulle bara hitta nya ursäkter.

Att Hägglund utalat sig på detta sätt tycker jag är klantigt. Vart tar människans frihet vägen? Och tron på att människan kan och vill?

Kan inte hägglund hitta en bättre lösningar på ett så pass alvarligt problem som mobbning idag är i Sverige?

Genom att inte tro på människan, och ta bort hennes frihet är inte rätt väg att gå.

7 Comments:

At 11:06 PM, Anonymous Anonymous said...

samtidigt kan man tycka, hur mycke ansvar ska man flytta bort? Håller med att om det finns andra lösningar på problemet.

 
At 10:57 AM, Anonymous Anonymous said...

De e klart att det är bra med uniform i skolan, i dagens sammhälle kan människan inte ta egna beslut längre, människan kan inte ens tänka för sig själv, vi har median som styr oss och som tar alla beslut åt oss istället.

Finns bara en handfull människor som fortfarande har lite vett och etikett, men folks moral har bara sjunkit allt mer och mer, var det verkligen så himla fel att tänka som man gjorde en gång i tiden???

 
At 7:35 PM, Blogger Stephanie Krus said...

Det är inget fel med att tänka som man gjort en gång i tiden. Men när man ska börja ta beslut åt människa för att man inte tror att hon kan, eller som du beskriver tycker inte som "mig" så blir detta fel. Man måste ha en tro på att människan vill och kan ta ansvar, och det tror jag också att hon vill.

 
At 4:48 PM, Anonymous Anonymous said...

Visst det finns flera lösningar att stoppa mobbning, men varför kan vi inte börja med att införa skoluniform? Det är inte riktigt så att "någon" bestämmer åt oss, utan det är bara en regel till om hur vi ska vara.

Att ha uniform i skolan skulle vara som att jag måste ha mitt jobbs uniform...

Jag har använt skoluniform, och det finns inget skönare en att gå upp på morgon halv sovande och inte behöva tänka på vad jag ska ha på mig, utan det är redan bestämt!

Tänk på hur mycket pengar vi ungdomar skulle spara åt andra saker än bara kläder?!

 
At 1:24 AM, Anonymous Anonymous said...

Skola med utbredd mobbning bör införa skoluniform!
Barn mobbas ofta på grund av klädsel och mobbning i skolan måste stoppas. Uniformen kan mycket väl utgöras av jeans och liknande kläder som barnen normalt bär, så länge det inte är frågan om dyra så kallade märkeskläder. Många föräldrar har inte råd att köpa dyra kläder till sina barn, som utsätts för ett mode fixerat grupptryck i skolan. Risken för att mobbas är en vanlig orsak till att barn börjar stjäla från affärer, vilket i sin tur kan leda till allt grövre kriminalitet som inbrott, droger och prostitution. Alla barn skall ha en bra start på livet, men dagens skola är onekligen ett helvete för många barn som våndas till att gå till skolan. En skoluniform skulle göra barnen mer jämställda och därmed öka trivseln och intresset för undervisningen. Enhetliga kläder för alla i klassen bör införas vid minsta tecken till mobbning och helst införd under hela barnens grundskola. En annan positiv effekt vore att föräldrarna till barnen skulle spara flera tusen kronor varje år, samt att problemet med religiösa kläder i skolan elimineras. Hittades på Innovationspartiets hemsida, http://www.innovationspartiet.com

 
At 9:39 PM, Anonymous Anonymous said...

Intresanta inlägg, en del vettiga och även en del slarviga kommentarer :P . Inge fel med det. Har bara en fråga angående "...problemet med religösa kläder...", vilket problem? Sedan när blev religösa kläder ett problem?

 
At 1:37 AM, Anonymous Anonymous said...

sexleksaker
dildo
dildos
sexbutik
Skoluniform

 

Post a Comment

<< Home